Haber

Türkiye’nin 12 yıllık haklılığı… Eurovision 2024’te skandallar zinciri

  • HABER7

Uluslararası organizasyonlarla ahlak dışı yönelimlere ve hukuksuz eylemlerine meşruiyet kazandırmak istediği bilinen şer şebekeleri yine Eurovision’da boy gösterdi.

EŞCİNSELE BİRİNCİLİK

Türkiye’nin 12 yıldır katılmadığı Eurovision ucubesi, soykırımcı İsrail’e yönelik protestolar ve ahlak dışı görüntüler eşliğinde gerçekleştirildi.

Pembe etek ve tüylü ceket giydirilip bol makyaj yapılan erkek şarkıcı Nemo, birinci yapılıp dünyaya rol model olarak sunuldu. Nemo’nun şarkısında LGBT temaları yer aldı.

Finlandiya temsilcisi “Windows95man” şarkıcı sahnede ten rengi iç çamaşırı ile müstehcen hareketler yaptı.

SOYKIRIMA MEŞRUİYET

68’incisi düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında 25 ülkeyi temsilen şarkıcılar katıldı. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’dan şarkıcı alınmayan Eurovision’da, soykırımcı İsrail’e ise kapılar ardına kadar açıldı.

İsrailli Eden Golan, şarkısını söylerken yuhalandı. Avrupa Yayın Birliği, İsrailli şarkıcıya yönelik yuhalama seslerini ekrana yansıtmayıp montajla alkış ve kutlama sesi ekledi.

EKRANDA İSRAİL BAYRAKLARI

Türkiye’nin katılım sağlamadığı Eurovision’da Sertap Erener sahne alarak ucube yarışmaya adeta meşruiyet kazandırdı. Sertap Erener, 2004 yılında birinci olduğu şarkısını seslendirdiği esnada Avrupa Yayın Birliği, ekrana iki kez İsrail bayraklarını yansıttı. Filistin bayrakları ise yasaklanarak salona alınmadı.

CILIZ YANSIMALAR

Avrupa Yayın Birliği’nin yasaklanmasına rağmen bütün dünyanın vicdanını Eurovision sahnesine yansıtan isimler de oldu.

Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Eric Saade, “Popular” adlı şarkısını bileğindeki Filistin keffiyesi ile seslendirdi.

Belçika ulusal televizyonu VRT, İsrail’i kınamak için Eurovision 2024 finalinin yayınını keserek ateşkes talep ettiği bir mesaj paylaştı.

İrlanda’yı temsil eden Bambie Thug, sahneye “ateşkes” yazısıyla çıktı ve Filistin kefiyesiyle röportaj verdi.

Portekiz’i temsil eden Iolanda, sahneye kefiye desenli tırnakları ile çıktı.

İtalya’yı temsil eden Angelina Mango, sahnede İtalya bayrağı ile siyah kıyafetini birleştirdiği esnada Filistin bayrağı oluştu. Bu hamlenin bilinçli yapıldığı öne sürüldü.

Eurovision’da Norveç’i temsil eden Alessandra Mele, İsrail’in Eurovision’da yer almasını protesto ederek, finalde ülkesinin oylarını sunma görevinden çekildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu