Ekonomi

Lipton Türkiye Doğu Karadeniz’de Çay Hasadına Başladı

Lipton Türkiye, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde çay hasadına başladı. Türk çayını sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla geleceğe taşımayı hedefleyen şirket, üreticilere ücretsiz eğitimler vermeye devam ediyor.

Türkiye’nin en çok tüketilen çay markalarından biri olan Lipton, Doğu Karadeniz’de çay hasadına başladı. Ekolojik ömrünü tamamlamak üzere olan Türk çayının geleceğine ulaşmak ve bölgenin doğasını korumak için yüzde 100 sürdürülebilir tarım uygulamalarını benimseyen; Ayrıca Türkiye’de Yağmur Ormanları Derneği Sürdürülebilirlik Sertifikası’na sahip markalardan biri olan Lipton, önceki yıllarda olduğu gibi hasat kapsamında üreticilere ücretsiz eğitimler vermeye devam ediyor.

Açıklamaya göre şirket, Yağmur Ormanları Derneği Sertifikasyon Programı, Bahçe Bakımı ve Budama, Doğal Ekosistemlerin Korunması, Evsel Atık Yönetimi, Gübre Uygulamaları, İstilacı Türlerle Çaba ve Kayıt Tutma, İş Sağlığı ve Çalışan Güvenliği, Toprak Numune Alma, 300 çay alımı. Konutunda 12 bin üreticiye ulaşacak.

Lipton Türkiye Genel Müdürü Fatih Atay, hasat süreciyle ilgili şunları söyledi: “Şirket olarak Doğu Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştirdiğimiz çay hasadı ile bölge için ekonomik ve sosyal değer yaratıyor, bölge insanımızı buluşturuyoruz. kaliteli çay ile dünyada en çok çay tüketen toplumlar arasında yer alan ülke için Yüzde 100 Sürdürülebilir Çay Tarımı Projesi ilkeleri doğrultusunda, çiftçilerimizle etik ve sürdürülebilir bir çerçevede bağ kuruyor, çalışmalarımıza devam ediyoruz. sağlıklı ekip hasat etmelerini sağlayacak koşullar için çalışmak.Bu hasat sürecinin tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını, çayımızın bereketli olmasını diliyoruz.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu