Yaşam

Beyindeki DMT Hormonu Nedir, Ne İşe Yarar?

Okyanusların gizemini çözmek için gidebildiğimiz kadar derine iniyoruz, evrenin bilinmeyenini çözmek için çıkabildiğimiz kadar yükseğe çıkıyoruz ama beynimizde, kafatasımızın içinde neler döndüğünü hâlâ tam olarak çözebilmiş değiliz. Bunun en büyük örneği Epifiz bezi yani epifiz bezinde üretilen DMT hormonudur.Uyku sırasında da salgılanan DMT hormonu, esas olarak doğum ve ölümde üretilir.

Doğanın iki mutlak anında, doğum ve ölümde ortaya çıktığı için. DMT hormonu gizemli ve hatta kutsal kabul edilir. Bu nedenle ruh molekülü olarak da adlandırılır. Uyku sırasında, tam rüya gördüğümüzde üretilmesi, bu maddeyi çok farklı kılıyor. Bazı kültürlerde hayvan ve bitkilerden elde edilen ve ilaç olarak kullanılan DMT hormonu nedir, neler yaptığına daha yakından bakalım.

Öncelikle bir tarif yapalım DMT hormonu nedir?

Dimetiltriptamin ya da kısaca DMT hormonu, beynimizdeki epifiz bezinde ya da diğer adıyla epifiz bezinde üretilir. Bir tür halüsinojenik kimyasal elementtir.DMT hormonu tüm insanlarda bulunmanın yanı sıra 5-metoksi-N, N-dimetiltriptamin ve bufotenin gibi elementlerle hayvan ve bitkilerde de üretilir.

Peki bu DMT hormonu tam olarak ne yapıyor?

Yapılan çalışmalarda DMT hormonunun üç farklı zamanda üretildiği keşfedildi; uykuda, doğumda ve ölümde. Uyku sırasında salgılanan DMT hormonu tam da rüya gördüğümüz anda üretilir. Rüya evresinde meydana geldiğinde zaman algımızı değiştirir. Ancak uyku sırasında bu elementte çok yoğun bir artış olmaz.

DMT hormonu ruh ve beden arasındaki bağlantıyı sağlıyor olabilir mi?

DMT hormonunun doğum ve ölüm sırasında salgılanması birçok kişi tarafından ruhla ilişkilendirilmiştir. Bu inanca göre doğumda salınan element ruhumuzu verir, Öldüğümüzde salgılanan element ruhumuzu alır. Doğumu hatırlamadığımız için bilemiyoruz ama filmlerde bile konu olan ölüm anında ışık görme olgusuna DMT hormonunun neden olduğu düşünülüyor.

Bir diğer farklı detay ise DMT hormonunu üreten epifiz bezi ile ilgili. Fark ettiyseniz, vücudumuzdaki hemen hemen her şey çiftler halinde bulunur. Epifiz bezi tektir ve beynimizin tam ortasında yer alır. Ayrıca, epifiz bezi olarak da bilinen epifiz bezi, böyle alışılmadık bir hormon salgıladığı için üçüncü göz olarak adlandırılır. Yani manevi bir anlam taşır.

Antik çağlardan Descartes’a kadar herkes epifiz bezine ve DMT hormonuna ilgi duymuştur:

Bilinen canlıların neredeyse tamamı DMT hormonu ile yaşar veya DMT hormonu salgılar. Bu nedenle hormon salgılayan epifiz bezi tarih boyunca ilgi çekmiş ve hatta dini inanç sistemlerinin temelinde kendine yer bulmuştur.Örneğin Buda figürlerinde alında üçüncü göz olarak gösterilen şey aslında epifiz bezini simgeler.

Eski Mısır inanç sisteminde Horus’un Gözü olarak adlandırılan sembolün de epifiz bezi olduğu düşünülüyor. Eşit Vatikan’da buna benzer heykeller var. ve benzer bir sembolün papanın asasında kullanıldığı söyleniyor. Daha da farklı olan 17. yüzyıl filozofu René Descartes’e göre epifiz bezi, ruh ve bedenin buluştuğu noktadır.

Uyuşturucu kullanan ve ritüelleri gerçekleştiren kültürler var:

DMT hormonu uyku, doğum ve ölüm sırasında salgılanan bir element olduğu için etkilerinin hissedilmesi gerekir. Farklı bitkilerden ilaç kullanan kültürler var.Özellikle Amazon kabilelerinde bir bitki türünden elde edilen DMT bazlı ilaçların kullanımı oldukça popüler.

Bir dönemin en bilinen kimyasal uyuşturucusu olan LSD de DMT ile benzer etkiler gösteriyor. Yapılan gözlemlerde şamanların ayinleri sırasında Yüksek düzeyde DMT salgıladıkları gözlendi. Bunun doğal olarak mı salgılandığı yoksa aldıkları özel bir element mi olduğu bilinmemektedir.

Bu noktada bir parantez açmakta fayda var. Beynimiz bu hormonu tam da ihtiyaç olduğu anda ihtiyaç duyduğu şekilde salgılar. Böyle bir unsurun kullanılmasının ölümcül sonuçlar doğurması kaçınılmazdır.Zaten ilkel kabileler kullanıyor, medeni ülkelerde yasadışı kabul ediliyor.

DMT hormonu nasıl yükselir, böyle bir şey mümkün mü?

Yasadışı ölümcül uyuşturucu olaylarını bir kenara bıraktığımızda, DMT hormonundaki artış bir sorundur, ancak imkansız değildir. Özel rüya egzersizleri ile hormon salgınızı arttırmanız mümkün. emsal özel meditasyon teknikleri kullanarak Uyku ile uyanıklık arasında bir rüya durumuna girerseniz, DMT hormonu salgılamanız mümkündür. Bunu yapmak için hayatını Budist tapınaklarında geçiren insanlar var ama tekrar denemelisin, zararı olmaz.

Gelin bu gizemi çözelim, DMT hormonu aslında ne işe yarar?

Hayatımız boyunca sayısız kez sevdiklerimizi kaybedebilir, incinebilir, kavga edebilir, kovulabilir, çok üzülebilir, ağır travmalar yaşayabiliriz ama sadece bir kez doğar ve bir kez ölürüz. Bu açıdan baktığımızda; Hayatımızdaki en büyük travmalar doğum ve ölümdür.Daha da kötüsü, asla hazır değiliz ve çok korkuyoruz çünkü onu sadece bir kez yaşıyoruz.

Sonuçları Endings in the Neuroscience of Aging dergisinde yayınlanan bir çalışmada, 87 yaşında hayatını kaybeden bir kişinin beyin aktiviteleri incelendi. Öte yandan, ölüm anında beynimiz, rüya görürken, geçmişi hatırlarken veya çok ağır bir meditasyon yaparken olduğu gibi benzer faaliyetler sergiliyordu. Yani beynimiz ölüm anında bizi rahatlatır ve bunu DMT hormonu sayesinde yapar.

İstediğinize inanmakta, istediğinizi düşünmekte özgürsünüz ama elimizdeki bilimsel verilere göre bir yorum yapmamız gerekirse beynimiz bizi koruyor. Öleceğini bilen tek canlılar olarak kaçınılmaz olarak ölümden korkarız. Çünkü beynimiz bu endişeyi biliyor. tıpkı kötü anlarımızda yanımızda olan, elimizden tutan bir sevdiğimiz gibi.DMT hormonunu salgılar ve sadece bir kez yaşadığımız bu büyük travmayı en kolay şekilde atlatmamızı sağlar.

beynimizde epifiz bezi tarafından salgılanan DMT hormonu nedir, ne işe yarar, nasıl yükseltir? gibi merak edilen soruları bilim penceresinden cevaplamaya çalıştık. Kim bilir ölüm dediğimiz o bilinmez yolculuğa çıktığımızda yanımızda kimse olmayacak ama beynimizin bizi rahatlatmak için elinden geleni yaptığını bilmek güzel.

seydiler-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu